ŠOLSKI ZVONEC

0. ura: 07.30 – 08.15
1. ura: 08.20 – 09.05
MALICA (1. r, 2. r in 3. r)
2. ura: 09.10 – 09.55

MALICA
3. ura: 10.15 – 11.00
4. ura: 11.05 – 11.50
5. ura: 11.55 – 12.40
6. ura: 12.45 – 13.30
7. ura: 13.35 – 14.20
8. ura: 14.25 – 15.10
9. ura: 15.15 – 16.00

Kontakt

OSNOVNA ŠOLA OB DRAVINJI

Ulica Dušana Jereba 1

3210 Slovenske Konjice

t: 03 757 27 30

f: 03 757 27 35

e: info@osobdravinji.si

 

          | VEČ PODATKOV |

PROJEKTI

projekti

Novice

TEHNIŠKI DAN: Gibanje in zdravje

V soboto, 7. 4. 2018, je na šoli potekal tehniški dan Gibanje in zdravje za učence od 6. do 9. razreda.

Šestošolci smo se udeležili delavnice Prve pomoči (ga. Marija Preložnik), kjer smo spoznali različne rane in poškodbe. Urili smo se v povezovanju ran s povoji in sterilnimi gazami. Na delavnici Tenis (g. Samo Pinter) smo se najprej ogreli in razgibali. Nato smo prisluhnili predstavitvi nekaterih osnov tenisa, čemur je sledila igra v dvojicah. V delavnici Košarka (g. Pero Perkič, g. Žak Paradižnik in Tim Perkič) smo si ogledali nekaj košarkarskih napadov in se igrali zabavne košarkarske igre. V delavnici Za zdravo srce (ga. Sara Ručigaj) smo širili svoje znanje o zdravi prehrani in praktično prikazali koliko sladkorja je v različnih živilih. Pridobili smo tudi nova znanja o sladkorni bolezni.

Dominik Plohl

Učenci 7. a in b razreda smo v delavnici Lonček zdravja za boljše ocene (ga. Dragica Černigoj Kropf) spoznali, da je v procesu učenja zelo pomembna zdrava prehrana, zato smo si pripravili zdrav zajtrk, ki ga lahko pojemo vsako jutro. Sestavljajo ga ovseni kosmiči, prepojeni z mlekom, probiotični jogurt, gozdni sadeži in zmleti oreški. V delavnici Za zdravo srce (ga. Irena Deželak) smo spoznali, kakšno vlogo ima srce v našem telesu. Pogovarjali smo se tudi o sladkorni bolezni. V delavnici Namizni tenis (g. Edi Ravnjak in Jaka Kumar) smo se naučili, kako se drži lopar za namizni tenis, kako udariti žogico, seznanili pa smo se tudi s pravili igre. Nova znanja o namiznem tenisu smo tudi praktično preizkusili. V Plesni delavnici (ga. Karmen Kotnik) smo z različnimi plesnimi koraki razgibali svoje telo.

Benjamin Moravec

 

Učenci 8. razredov smo se v delavnici Zumba (ga. Romana Pokorn in ga. Katarina Konec) seznanili z osnovnimi pojmi o zumbi, kako je nastala in kako se jo pleše. V delavnici Joga (ga. Urša Umek) smo spoznali, da jo lahko izvajamo tudi učenci. Seznanili smo se s tehniko dihanja in se urili v izvedbi različnih vaj. V delavnici Zdravi namazi za vsak dan (ga. Suzana Kovše) smo pripravili različne namaze in jih zaužili z različnimi vrstami kruha. V delavnici Zdrav način življenja (Nuša Mlakar, Emilija Milićević in Tjan Leskovar) smo se igrali različne socialne igre, spoznavali naše pozitivne lastnosti in si izdelali osebni grb.

Vita Tome in Zara Hlastec

Učenke 9. razredov smo v delavnici Izbrane vsebine prve pomoči (ga. Mojca Gorjup Krošl, Amadej Androjna, David Kokljič in ga. Jovita Kovač) poglobile znanje o povijanju ran in oskrbi poškodb, zlomov ter se urile v uporabi defibrilatorja in osnovnih postopkih oživljanja. V delavnici Boot camp (Tina Pliberšek, Laura Rorič in Evelin Sadek) smo z vajami, značilnimi za to vadbo, dodobra razmigale svoja telesa. V delavnici Fitnes (g. Robert Zrnec) smo se seznanili z osnovami fitnesa in s pravilnimi tehnikami uporabe orodij v fitnesu. V delavnici Boks (g. Damjana Šel, Salih Plava in g. Urh Eberle) smo se naučili nekaj osnovnih potez. Naši sošolci so se v delavnici Streljanje (g. Tine Fevžer) urili v rokovanju z zračno puško in v delavnici Kegljanje (g. Srečko Bornšek) pridobivali spretnosti za čim boljše mete.

                  

Tjaša Brumec, Julija Kočnik in Ula Vipotnik

 

GALERIJA

POVEZAVE

     | POŠTE UČITELJEV |

 

spletko

 

360panorama2

 

lopolis

 

e tiskovine

 

e-ucilnica

safe

tosemjaz

tom-telefon

jedilnik

svetzavoda

svetstarsev

 

 

 

varnasola2018 bron

 

 

solska tv