ŠOLSKI ZVONEC

0. ura: 07.30 – 08.15
1. ura: 08.20 – 09.05
MALICA (1. r, 2. r in 3. r)
2. ura: 09.10 – 09.55

MALICA
3. ura: 10.15 – 11.00
4. ura: 11.05 – 11.50
5. ura: 11.55 – 12.40
6. ura: 12.45 – 13.30
7. ura: 13.35 – 14.20
8. ura: 14.25 – 15.10
9. ura: 15.15 – 16.00

Kontakt

OSNOVNA ŠOLA OB DRAVINJI

Ulica Dušana Jereba 1

3210 Slovenske Konjice

t: 03 757 27 30

f: 03 757 27 35

e: info@osobdravinji.si

 

          | VEČ PODATKOV |

PROJEKTI

projekti

Novice

KULTURNI DAN 2018

ŽIČKA KARTUZIJA IN CELJE – 6. razred

Ko smo še vsi zaspani prispeli v Žičko kartuzijo, so nam oči odprli lepi pogledi na vrtove zelišč in mogočni samostan, ki je starejši od vseh nas skupaj, pa še vedno v zelo dobrem stanju. Tam smo spoznali, kako so nekoč živeli menihi, se seznanili z zeliščarstvom, lončarstvom in si ogledali muzej, v katerem so bili razstavljeni lepopisni izdelki naših učencev. Nato smo si privoščili malico in se odpravili na celjski grad. Tam smo spoznali zgodovino Celjskih grofov. V središču Celja smo si ogledali kulturne znamenitosti mesta. Ekskurzija nam je bila zelo všeč in nam bo vsem ostala v lepem spominu.

Ksenija Milićević, 6. c 

 

OBISKALI SMO KOROŠKO – 7. razred

Sedmošolci smo se v okviru kulturnega dne odpravili na Koroško. Na poti smo se najprej ustavili v Legnu, kjer smo si z zanimanjem ogledali cerkvico Sv. Jurija. V njeni notranjosti smo lahko z velikimi copati stopali po steklenih tleh, skozi katera smo lahko videli prvotne temelje cerkve, ki segajo v 9. stoletje. Prav tako smo pod stekleno površino lahko videli razburljive ostaline iz preteklosti, tudi okostja, ter prisluhnili zanimivemu pripovedovanju našega vodnika.

Nato smo pot nadaljevali do Libelič – obmejne gručaste vasi, ki so jo v preteklosti zaznamovali narodna zavest, pogum in neuklonljiva vztrajnost. Ob razgledu na sosednjo Avstrijo smo prisluhnili dogodkom s plebiscita, kasneje pa smo si lahko pogledali še plebiscitni muzej, kostnico, črno kuhinjo in muzej starega orodja. Usedli smo se tudi v klopi stare šolske učilnice in opazovali učbenike, atlase in druge šolske pripomočke naših pradedkov in prababic.

Naš zadnji postanek pa je bil na Preškem Vrhu nad Kotljami, kamor smo si šli ogledat s soncem obsijano Prežihovo bajto, spominski muzej slovenskega pisatelja Prežihovega Voranca. Tam nam je vodnica najprej predstavila življenjepisne in leposlovne drobtinice tega pomembnega slovenskega pisatelja, nato pa smo si lahko ogledali tudi notranjost hiše. Na koncu smo se ustavili še pred njegovim kipom, ki je obrnjen proti Uršlji gori in krajem, ki so bili Vorancu še posebej pri srcu. S skupno fotografijo smo zaključili naš kulturni dan, nato pa se vsi polni znanja odpravili nazaj domov.

Po zapisu sedmošolcev

koroska

 

OBISKALI SMO DOLENJSKO – 9. razred

Učenci devetega razreda smo kulturni dan preživeli na Dolenjskem. Najprej smo se ustavili v Rašici, na domačiji pisca prvih slovenskih knjig, kjer smo obnovili in dopolnili znanje o začetkih slovenske književnosti. Izvedeli smo veliko zanimivih informacij o življenju in delu Primoža Trubarja, njegovih sodobnikov, pomenu protestantizma in reformacije, v katerem so ustvarjali, negovali in povzdigovali slovensko besedo Trubar, Levstik in Stritar.

Pot smo nadaljevali do vasice Krke, kjer smo imeli voden ogled slikovitih prizorišč snemanja televizijske nadaljevanke Reke ljubezni. Preko mosta ljubezni smo se odpravili mimo Slakove domačije, mizarske delavnice, hiše ribiča Tomaža in kapelice do info točke, nato do hiše Medvedovih ter hiše Mojce in Franca.

Prizorišča, ki jih lahko gledamo na malih ekranih, se v veliki meri nahajajo ravno v tej prelepi dolenjski vasici, kjer zelena lepotica, reka Krka, tudi izvira. Poleg izvira smo si ogledali tudi vhod v kraško jamo in ponovili še nekaj geografskih vsebin. Bilo je zelo zabavno in sproščujoče.

POVEZAVE

     | POŠTE UČITELJEV |

 

spletko

 

360panorama2

 

lopolis

 

e tiskovine

 

e-ucilnica

safe

tosemjaz

tom-telefon

jedilnik

svetzavoda

svetstarsev

 

 

 

varnasola2018 bron

 

 

solska tv