SPLETNA UČILNICA  POKLICNA ORIENTACIJA IN VPIS V SREDNJO ŠOLO 2022/2023

Pozdravljeni devetošolci in starši!

Dodobra smo že zakorakali v novo šolsko leto in se začeli intenzivneje pogovarjati o izbiri srednje šole. Da bo proces odločanja nekoliko lažji vas obveščamo, da je ponovno aktivirana spletna učilnica, namenjena poklicni orientaciji in vpisu v srednjo šolo.

Spletno učilnico najdete na povezavi https://ucilnice.arnes.si/course/index.php?categoryid=16063, ključ za dostop je poklic20.

V spletni učilnici boste našli informacije, povezane s posameznimi srednjimi šolami, postopkom odločanja, vpisnim postopkom, omejitvah vpisa,… Informacije vam bodo na voljo celo šolsko leto. Spletna učilnica se bo tekom šolskega leta dopolnjevala z aktualnimi vsebinami, zato vam priporočamo, da jo vsaj enkrat tedensko obiščete in se seznanite z novostmi.

Informacije, povezane s postopkom vpisa v srednjo šolo so sicer dostopne tudi na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na naslovu https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/.

Pristojno ministrstvo običajno v mesecu oktobru objavi Rokovnik za vpis v srednjo šolo, ki natančneje določa pomembne dejavnosti in datume, na katere moramo biti tekom vpisnega postopka pozorni. Na objavo Rokovnika boste opozorjeni.

Morebitna vprašanja, predloge ali pripombe v povezavi z dejavnostmi poklicne orientacije lahko naslovite na svetovalna.sluzba@obdravinji.si.

Lep dan,

Šolska svetovalna služba