ŠPORTNI DAN – Štafetne igre

V sredo, 13. 9. 2023, smo imeli na podružnični šoli v Tepanju športni dan. Vsi učenci šole so se v skupinah pomerili v štafetnih igrah. Učenci so sami oblikovali imena skupin. Dan je bil zabaven, aktiven in poln uspehov.

GALERIJA


POZDRAV V ŠOLSKO LETO 2023/2024

»Ko pouka več ne bo,

nad nami brezskrbno bo nebo.

Dva meseca imeli bomo mir,

na počitnice se bomo pognali v dir.

A hitro minil bo prijeten čas,

spet obveznosti bodo prišle med nas.

V šolo septembra bomo se vrnili,

pridno in marljivo skupaj se učili

 (Jošt Levart in Urh Juhart)


Drage učenke, dragi učenci, spoštovani starši in skrbniki.

Verjamemo, da ste počitnice preživeli lepo, da ste se naužili prostih in brezskrbnih dni in da ste polni nove energije za novo šolsko leto.

Pogumno zakorakajte vanj, v prepričanju, da bo uspešno in da bosta vaš trud in delo obrodila rezultate.

Na OŠ Ob Dravinji – Podružnica Tepanje vas z veseljem pričakujemo.

V petek, 1. septembra 2023,  se začenja šolsko leto 2023/24.


PRVI ŠOLSKI DAN ZA PRVOŠOLCE

Sprejem prvošolcev bo na podružnici Tepanje ob 10. uri. Prvošolci ste vabilo za 1. šolski dan dobili po pošti.


PRVI ŠOLSKI DAN ZA UČENCE OD 2. DO 5. RAZREDA

Za učence od 2. do 5. razreda se 1. šolski dan prične ob 8.20, jutranje varstvo in oddelek podaljšanega bivanja potekata po ustaljenem urniku.

Imeli boste tri šolske ure z razrednikom, četrto šolsko uro pa pouk po urniku. S sabo prinesite torbo, beležko, peresnico in šolske copate. Prvi šolski dan imate vsi učenci malico, kosilo je organizirano za učence od 2. do 5. razreda.


Drage učenke in učenci, spoštovani starši.

Za dobro in uspešno delovanje šole je potrebno naše skupno sodelovanje in zaupanje. Prepričani smo, da nam bo v šolskem letu 2023/24 skupaj uspelo.

Ravnateljica mag. Nevenka Brdnik in kolektiv OŠ Ob Dravinji


ZAKLJUČNA PRIREDITEV

V petek, 22. 6. 2023, ob 10.00 uri, smo v šolski telovadnici izvedli zaključno prireditev. Sodelovali so učenci od 1. do 5. razreda. Vsak razred se je predstavil s svojo pevsko – plesno točko. Obeležili smo prihajajoči dan državnosti in konec uspešnega šolskega leta. Pomočnica ravnateljice ga. Petra Paradižnik je podelila priznanja najuspešnejšim učencem.

VODNE IGRE

V torek, 20. 6. 2023, smo imeli na podružnici Tepanje športni dan. Vreme je bilo vroče in sončno, kot nalašč za vodne igre. Najprej smo poskrbeli za ustrezno zaščito pred soncem, nato pa smo učence razdelili v 5 skupin ter začeli z igrami. Preizkusili so se v podajanju odprte plastenke, podajanju gobe, metanju vodnih balonov, prenašanju vode s palico in teku z lončkom na glavi. Učenci so uživali in se zabavali.

GALERIJA


OBISK KEKČEVE DEŽELE

Učenci in učitelji smo se v četrtek, 8. 6. 2023, odpravili v Kekčevo deželo. Okoli enajste ure smo prispeli do jezera Jasna, kjer je bila malica, nato so se otroci sprehodili okoli jezera in občudovali krasno naravo. Za 1. in 2. razed je sledilo kosilo v gostilni Lačni Kekec, nato pa obisk prečudovitih Zelencev. Od tam nas je pot vodila v Kekčevo deželo, kjer nas je pričakal Bedanc bus. Ta nas je odpeljal v Bedančev gozd. Z učenci smo najprej rešili Mojco, ki jo je Bedanc ujel in zaprl v kletko, nato pa iskali Kekca. Na poti smo srečali Brincelja in seveda strašnega Bedanca, ki smo ga pregnali s sovjim skovikanjem. Z Mojco in Kekcem smo obiskali še Teto Pehto, se tam okrepčali z odličnim zeliščnim čajem in Pehtinim pecivom.  Skupina 3., 4. in 5. razreda, pa je najprej obiskala Kekčevo deželo, nato kosila in si ogledala Zelence.

Učenci so se ob nagajivosti Kekca in Mojce tako zabavali, da so se nasmejali do solz. Skupaj smo zapeli tudi pesem o Pehti in Kekčevo pesem. Kekec je otrokom zaupal eno skrivnost, ki je niso razkrili, povedali so le, da bi še enkrat z veseljem obiskali Kekčevo deželo.

Imeli smo se čudovito!

GALERIJA


POMLADANSKE GREDICE

Z učenci smo v času OPB osvežili gredice. Posadili smo nekaj cvetočih rož, zelišč, ter jagode. Otroci komaj čakajo, da se bodo lahko posladkali. Zahvaljujemo se podjetju Vtim d. o. o., ki nam je zopet priskočilo na pomoč s sadikami.

GALERIJA


Nagrajeno likovno delo učenke Kaje Munda

Učenci iz matične in podružnične šole so se pod mentorstvom učiteljic Jerneje Menziger, Mateje
Trunkl in Antonije Levart udeležili mednarodnega likovnega natečaja – Dadin likovni natečaj. Učenci
so ustvarjali na temo prijateljstva – Objemi prijatelja.
Na likovnem natečaju, na katerega je prispelo 393 likovnih del, je sodelovalo 79 različnih šol iz
Slovenije, Avstrije in Bosne in Hercegovine.
Likovno delo učenke Kaje Munda iz 2. razreda podružnice Tepanje je bilo v kategoriji učencev 1. triade
nagrajeno z zlatim priznanjem.
Na naše mlade umetnike, še posebej na Kajo, smo zelo ponosni!

Mentorica: Antonija Levart

GALERIJA


Nogometni krožek

Za nami je še ena razigrana ura nogometa v okviru interesne dejavnosti, v kateri so učenci razvijali gibalne sposobnosti med sproščeno igro. Prav tako so krepili medsebojno sodelovanje. Seveda pa ni manjkal zdrav tekmovalni duh.

Mentor: Igor Pavlović

GALERIJA


Predstava Čebelica Cvetka

Učenci in predšolska vrtčevska skupina, so si v petek, 5. 5. 2023, v telovadnici šole ogledali predstavo Čebelica Cvetka. Odigrala jo je ga. Renata Brglez. Brezplačen ogled predstave sta učencem ob praznovanju 10. obletnice Marketa Oplast podarila ga. Petra Ofentavšek in podjetje Oplast.

Učenci so bili nad predstavo navdušeni in so aktivno sodelovali. Po ogledu, pa je sledilo še presenečenje – baloni.

Za predstavo in balone se še enkrat najlepše zahvaljujemo.

GALERIJA


Plesne delavnice

V petek, 14. 4. 2023, smo imeli na Podružnici Tepanje športni dan. Potekale so plesne delavnice. Učenci so se v dveh skupinah učili različnih plesnih koreografij in ob tem zelo uživali. Na koncu športnega dne so imeli tudi nastop za učitelje in učiteljice.

GALERIJA


Prireditev Rojstvo – Včeraj, danes, jutri

V šolskem letu 2022/2023 smo na Podružnični osnovni šoli Tepanje v sklopu projekta Rojstvo pripravili zaključno prireditev za starše, skrbnike in krajane Tepanja. Prireditev je potekala v četrtek, 30. marca, v Domu krajanov Tepanje. Pred polno dvorano so se predstavili vsi učenci od 1. do 5. razreda. Zelo smo bili veseli, da smo po dveletnem premoru znova uspeli izvesti prireditev.

Učenci naše šole so s svojimi razredniki tokrat pripravili lepo in za mnoge nepozabno prireditev. Letos se je projekt Rojstvo, po katerem je šola vedno bolj prepoznavna, imenoval Včeraj, danes, jutri in je bil že 21. po  vrsti. V njem so se učenci predali svoji ustvarjalnosti tako na likovnem, glasbenem in literarnem področju, in tisto, kar je najboljše, so poleg prireditve pokazali še v literarno-likovnem zborniku.

Po prireditvi so si obiskovalci v šoli ogledali še razstavljena dela  učencev, se posladkali s piškoti, ter prejeli zbornike in majhno pozornost.

GALERIJA

VIDEO:


CESARJEVA NOVA OBLAČILA

Z učenci 4. in 5. razreda iz podružnice Tepanje, smo si v mariborskem lutkovnem gledališču ogledali predstavo Cesarjeva nova oblačila.


PUSTNO RAJANJE

Pustovanje na naši šoli je bilo zelo zabavno, saj so bile maškare zelo razigrane. Namesto učencev so danes v klopeh sedele najrazličnejše pustne šeme. Kot je že običaj na naši šoli, so maškare obiskale tudi nekatere vaščane in po vasi odganjale zimo ter klicale pomlad. V prostore šole so se vrnile s sladkimi dobrotami, ki jih vsako leto prav zanje pripravijo pozorni domačini. Obiskala nas je tudi čarovnica Mici, ki je učence uročila.

GALERIJA


UČENCI PODRUŽNICE TEPANJE NA OBISKU V PREDSEDNIŠKI PALAČI

Učenci, učenke in učitelji šole Tepanje smo 25. novembra 2022 na povabilo predsednika RS Boruta Pahorja obiskali PREDSEDNIŠKO PALAČO.

Predsednik Borut Pahor se je le teden dni prej na video-povabilo učencev in učenk Podružnice Tepanje udeležil slovesnosti ob otvoritvi prenovljene šole. Vidno ganjen in navdušen je dejal, da se »nič se ne more primerjati s tem doživetjem.« Že na dan prireditve je učenke in učence povabil na obisk v svojo  palačo.  Predsednik nam je v znak hvaležnosti pripravil posebno presenečenje. Najprej se je še enkrat zahvalil vsem sodelujočim na slovesnosti v Tepanju, nato pa si je zaželel, da se v njegovi palači počutimo domače. 

Predstavil nam je osebe, ki sodelujejo pri pripravi in izvedbi sprejemov z vojaškimi častmi ob obiskih tujih državnikov. Vsi so bili otrokom navdih in zgled pri uprizoritvi sprejema. Na oder je povabil PRIBOČNIKA PREDSEDNIKA RS, polkovnika Branka Podbrežnika, POVELJNIKA ČASTNE GARDE SLOVENSKE VOJSKE, podpolkovnika Marka Hlasteca, vodjo POLICIJSKEGA ORKESTRA, Romana Grabnerja, in ŠEFA PROTOKOLA RS, mag. Aleksandra Strela. Ti so učencem na kratko predstavili svoje delo. Hkrati je predsednik na oder povabil tudi Majo, Jurija, Nika in Gašperja, ki so na slovesnosti v Tepanju odigrali njihove vloge.

Glasbeniki Policijskega orkestra so posebej za nas zaigrali Kekčevo pesem, ki smo jo popestrili s petjem. Poleg Kekčeve pesmi je v dvorani odmevala tudi pesem Vem, da danes bo srečen dan, ki so jo učenci in učitelji še enkrat zapeli predsedniku.

Učence so zelo navdušili tudi pripadniki GARDE SLOVENSKE VOJSKE, ki so prikazali svoje delo na častnih sprejemih. Poveljnik ČASTNE GARDE SLOVENSKE VOJSKE, podpolkovnik Marko Hlastec, je bil domislice »Tepanjske častne čete« še posebej vesel, saj izhaja iz Slovenskih Konjic. Otrokom in učiteljem je čestital za idejo in izvedbo ter dejal, da so ime Tepanja ponesli po celotni Sloveniji, saj se bodo vsi pogovarjali, da so otroci iz Tepanja naredili nekaj, kar ni še nihče.

V nadaljevanju je predsednik Borut Pahor otroke popeljal skozi prostore palače, vse od zlatega salona do otroškega kotička, svoje pisarne in razstavljenih protokolarnih daril. Ves čas jim je bil na voljo za vprašanja, ki so jih otroci z velikim veseljem postavljali in ga tudi pozorno poslušali. Učenci so predsedniku podarili fotoknjigo utrinkov iz njegovega obiska na Podružnici Tepanje ter njegov portret, ki ga je narisala učenka Sofija. Predsednik je o fotoknjigi na Facebooku zapisal takole: »Aja, o tem so izdali knjigo in mi jo prinesli. Hvala, modeli. So mi pa med obiskom po palači pojedli vse sladkarije, da o sladoledu ob koncu obiska ne izgubljam besed

Ob koncu smo se skupaj vrnili v Veliko dvorano, kjer so se učenci in učenke posladkali z obljubljenim sladoledom. Po končanem obisku smo se odpravili na kratek ogled Ljubljane in na kosilo.

Hvaležni in počaščeni smo, da nam je predsednik Borut Pahor pripravil tako edinstven dogodek. Res je bil za nas to SREČEN DAN!


OBISK G. PREDSEDNIKA BORUTA PAHORJA

VABILO ZA PREDSEDNIKA