V sredo, 8. 3. 2023, je potekal POLFINALNI TURNIR v košarki za starejša dekleta. Turnirja so se udeležile tri odlične košarkarske šole. Vedeli smo, da bo tekmovanje zahtevno in težko.

V prvi tekmi so se naše učenke pomerile z OŠ Grm Novo mesto. Ob pričetku je bila igra izenačena, nato so si z agresivno obrambo in s hitrimi protinapadi priigrale prednost in jo do konca prve tretjine uspešno večale. Tudi v drugi tretjini so nadaljevala z agresivno igro, v zaključku pa samo še potrdile svojo nadvlado na igrišču in zmagale z rezultatom 51:30.

V zadnji, odločilni tekmi so se naše učenke pomerile z domačo ekipo OŠ Hinka Smrekarja Ljubljana. V prvi tretjini so pričele agresivno in uspešno zaključevale napade. Na počitek so odšle s prednostjo 11 točk. V drugi tretjini so z borbeno in požrtvovalno igro prednost večale. V nadaljevanju so na igrišče stopile vse igralke ter tekmo rutinirano zaključile z zmago 65:20.

Naša dekleta so z ekipnim duhom, borbenostjo in z neomajno željo po zmagi uspele premagati obe ekipi in se tako uvrstile med tri najboljše ekipe starejših deklet v državi. Neizmerno se veselimo FINALA!


Našo šolo so zastopale: INJA SODIN, HANA GOLČER, ŽANA SIVKA, SARA BRAČUN, ZOJA JUHART KOROŠEC, NEŽA KALŠEK, HANA MALIČ, DOROTEJA KOTNIK, ALJAŠA SODIN, MILA KROŠL, ANABEL PUŠNIK, NEŽA PETRAŠ in VIVIAN RUPNIK.

Iskrene čestitke!