Letošnje šolsko leto je 187 učencev od 1. do 7. razreda sodelovalo na šolskem tekmovanju KRESNIČKA. 71 učencev je prejelo priznanja.

Bistveni del tekmovanja so eksperimenti, ki so jih učenci izvajali v šoli in doma. Letos so raziskovali rastline (kalitev semen, vlogo rastlinskih listov, kam rastlina raste, vpliv svetlobe), »špagete«, iztekanje vode iz plastenke, mavrico, cilindrične leče, izdelovali pa so tudi različne plasteline in sluzi.

Prejemnika priznanj v 1. a razredu sta Miha Verhovšek in Filip Kočnik, njuna mentorica je ga. Miša Lešnik.

Prejemniki priznanj v 1. b razredu so Vid Marinšek, Andraž Šteger, Nika Motaln, Zala Žnidarko Sovič in Lian Kovše, njihova mentorica je ga. Urška Groleger.

Prejemnice priznanj v 1. razredu podružnice Tepanje so Naja Detiček, Zala Vetrih in Doroteja Hajd, njihova mentorica je ga. Bernarda Kamenšek.

Prejemniki priznaj v 2. a razredu so Lan Jurgelj, Pika Juhart, Asi Konušek, Miha Konušek in Sara Macuh, njihova mentorica je ga. Katarina Konec.

Prejemniki priznaj v 2. b razredu so Ajda Ovčar, Marsel Mark Vrabič, Ema Rožič, Urban Tomažin in Lara Brumec, njihova mentorica je ga. Brigita Štefane.

Prejemnika priznaj v 2. c razredu so Val Brečko, Anja Pevnik, Tadej Verdnik in Marcel Teo Eberl, njihova mentorica je ga. Angelca Mlakar.

Prejemniki priznaj v 2. razredu na podružnici Tepanje so Enej Očko, Gašper Potnik, Aleks Rihtar in Vito Modernič, njihova mentorica je ga. Antonija Levart.

Prejemnika priznaj v 3. a razredu sta Filip Gorjup in Janez Podgoršek Satler, njuna mentorica je ga. Marija Kuzman Vilič.

Prejemniki priznaj v 3. b razredu so Neža Petraš, Vivian Rupnik, Maša Vrenko, Aneja Mucak in Leni Modic, njihova mentorica je ga. Milena Strmšek.

Prejemniki priznaj v 3. razredu podružnice Tepanje so Benjamin Podplatan, Julij Verdel in Lara Esih, njihova mentorica je ga. Antonija Levart.

Prejemniki priznanj v 4. a razredu so Hana Žugelj, Maj Mužič Gorjup, Tim Goleš, Tina Lebeničnik, Urh Juhart in Taj Pogorevc, njihova mentorica je ga. Bernarda Rebernak.

Prejemniki priznaj v 4. c razredu so Dominik Gažovič, Ana Lajnšček Kralj, Emilija Brdnik, Jošt Mernik Zupančič in Alina Soderžnik, njihova mentorica je ga. Urška Jurak.

Prejemnice priznaj v 5. b razredu so Heidi Konušek, Doroteja Kotnik, Neja Pavlič, Sara Bračun in Maša Pušnik, njihova mentorica je ga. Jasmina Vodovnik.

Prejemniki priznaj v 5. c razredu so Jure Sabo, Timon Brglez, Larissa Kovše in Urban Zidanšek, njihova mentorica je ga. Urša Sovič.

Prejemnik priznanja v 5. razredu podružnice Tepanje je Tim Vezjak, njegova mentorica je ga. Mateja Zrnec.

Prejemniki priznaj v 6. razredu so Žiga Volšak, Jan Matul, Inja Sodin, Ana Šelih, Tine Celcer, Angelina Janel in Sara Petrič, njihova mentorica je ga. Urša Ribič Hribernik.

Prejemniki priznaj v 7. razredu so Klemen Rožič, Lorina Žnidaršič Pušnik, Tajda Erker, Maks Grubelnik in Urh Hlačar, njihova mentorica je ga. Urša Ribič Hribernik.

 

Urša Ribič Hribernik, koordinatorica tekmovanja Kresnička