V petek, 29. 9. 2023, je na naši šoli potekala že šesta tradicionalna slavnostna podelitev mednarodnih Cambridge certifikatov iz znanja angleškega jezika. V preteklem šolskem letu se je na ta izpit pripravljalo 26 učencev naše šole in vsi so ga uspešno opravili. V ta namen smo v avli šole pripravili krajši kulturni program in slavnostno podelitev.

Prireditev smo otvorili s kratkim filmom, kjer smo učence prve in druge triade vprašali o njihovih najljubših angleških besedah, kaj najraje počnejo pri pouku angleščine, na kaj se spomnijo, ko slišijo besedo angleščina.

Nato sta se na oder ob spremstvu fanfar sprehodila kralj in kraljica razrednega pouka naše šole, ki sta naredila uvod v prireditev.

Program so s pomočjo 2. a in 3. a razreda povezovali učenci, ki so opravili Cambridge izpite. V posebni priredbi Yellow Submarine skupine The Beatles in pod mentorstvom učiteljice Jasmine Bogataj so nastopajoči pesem recitirali, refren pa so jim je pomagali odpeti učenci 3. a-razreda. Na kitari jih je spremljal učitelj Nejc Špoljar. 2. a razred se je odpravil na lov rjavega medveda in tako pevsko in gledališko uprizoril igro We’re Going on a Bear Hunt avtorja Michaela Rosen-a.

Sodelujoči učenci so s krajšim posnetkom predstavili, kako so se na izpit pripravljali, za kaj jim je pomemben in kako je potekal.

Posebna zahvala velja naslednjim učencem: Zali T., Marku, Steli, Taju, Ariolu, Filipu, Gabrijeli, Emiliji, Galu, Leni, Zali L., Niki in Neji G., ki so pomagali pri vodenju prireditve, Lucian in Tim G., pa sta sodelovala pri pripravi video posnetka.

Certifikate je ob koncu prireditve slavnostno podelil gospod Primož Šušterič, vodja jezikovne šole Mint, in sicer vsem 26 učencem, ki so na mednarodnem tekmovanju iz znanja angleščine Cambridge English dosegli izjemne rezultate.

B2 FIRST FOR SCHOOLS:

Alina Studečnik

B1 PRELIMINARY FOR SCHOOLS:

Emilija Brdnik

Nika Brumec

Aljoša Dietinger

Tim Goleš

Neja Golež

Maja Kotnik

Zala Lampreht

Lucian Lovrenčič

Leni Modic

Neja Pavlič

Ana Podgoršek Satler

Janez Podgoršek Satler

Maj Stramšak

Tim Vezjak

KEY FOR SCHOOLS:

Taj Ravnihar

Rene Koštomaj

Zala Tajnikar

Gal Polegek

Marsel Mark Vrabič

Stela Pačnik

Ažbe Žavcer

CAMBRIDGE YOUNG LEARNERS ENGLISH (YLE) – MOVERS:

Filip Kočnik

Gabrijela Rečnik

Ariol Gashi

Marko Kotnik

Iskrena hvala g. Primožu Šušteriču za uspešno sodelovanje.

Vodja Cambridge English na OŠ Ob Dravinji: Katja Kranjc in mentorica Jasmina Bogataj