Spomladanske gredice

Z učenci smo v času OPB osvežili gredice. Posadili smo nekaj cvetočih rož, zelišč, ter jagode. Otroci komaj čakajo, da se bodo lahko posladkali. Zahvaljujemo se podjetju Vtim d. o. o., ki nam je zopet priskočilo na pomoč s sadikami.

GALERIJA


Nagrajeno likovno delo učenke Kaje Munda

Učenci iz matične in podružnične šole so se pod mentorstvom učiteljic Jerneje Menziger, Mateje
Trunkl in Antonije Levart udeležili mednarodnega likovnega natečaja – Dadin likovni natečaj. Učenci
so ustvarjali na temo prijateljstva – Objemi prijatelja.
Na likovnem natečaju, na katerega je prispelo 393 likovnih del, je sodelovalo 79 različnih šol iz
Slovenije, Avstrije in Bosne in Hercegovine.
Likovno delo učenke Kaje Munda iz 2. razreda podružnice Tepanje je bilo v kategoriji učencev 1. triade
nagrajeno z zlatim priznanjem.
Na naše mlade umetnike, še posebej na Kajo, smo zelo ponosni!

Mentorica: Antonija Levart

GALERIJA


Nogometni krožek

Za nami je še ena razigrana ura nogometa v okviru interesne dejavnosti, v kateri so učenci razvijali gibalne sposobnosti med sproščeno igro. Prav tako so krepili medsebojno sodelovanje. Seveda pa ni manjkal zdrav tekmovalni duh.

Mentor: Igor Pavlović

GALERIJA


Predstava Čebelica Cvetka

Učenci in predšolska vrtčevska skupina, so si v petek, 5. 5. 2023, v telovadnici šole ogledali predstavo Čebelica Cvetka. Odigrala jo je ga. Renata Brglez. Brezplačen ogled predstave sta učencem ob praznovanju 10. obletnice Marketa Oplast podarila ga. Petra Ofentavšek in podjetje Oplast.

Učenci so bili nad predstavo navdušeni in so aktivno sodelovali. Po ogledu, pa je sledilo še presenečenje – baloni.

Za predstavo in balone se še enkrat najlepše zahvaljujemo.

GALERIJA


Plesne delavnice

V petek, 14. 4. 2023, smo imeli na Podružnici Tepanje športni dan. Potekale so plesne delavnice. Učenci so se v dveh skupinah učili različnih plesnih koreografij in ob tem zelo uživali. Na koncu športnega dne so imeli tudi nastop za učitelje in učiteljice.

GALERIJA


Prireditev Rojstvo – Včeraj, danes, jutri

V šolskem letu 2022/2023 smo na Podružnični osnovni šoli Tepanje v sklopu projekta Rojstvo pripravili zaključno prireditev za starše, skrbnike in krajane Tepanja. Prireditev je potekala v četrtek, 30. marca, v Domu krajanov Tepanje. Pred polno dvorano so se predstavili vsi učenci od 1. do 5. razreda. Zelo smo bili veseli, da smo po dveletnem premoru znova uspeli izvesti prireditev.

Učenci naše šole so s svojimi razredniki tokrat pripravili lepo in za mnoge nepozabno prireditev. Letos se je projekt Rojstvo, po katerem je šola vedno bolj prepoznavna, imenoval Včeraj, danes, jutri in je bil že 21. po  vrsti. V njem so se učenci predali svoji ustvarjalnosti tako na likovnem, glasbenem in literarnem področju, in tisto, kar je najboljše, so poleg prireditve pokazali še v literarno-likovnem zborniku.

Po prireditvi so si obiskovalci v šoli ogledali še razstavljena dela  učencev, se posladkali s piškoti, ter prejeli zbornike in majhno pozornost.

GALERIJA

VIDEO:


CESARJEVA NOVA OBLAČILA

Z učenci 4. in 5. razreda iz podružnice Tepanje, smo si v mariborskem lutkovnem gledališču ogledali predstavo Cesarjeva nova oblačila.


PUSTNO RAJANJE

Pustovanje na naši šoli je bilo zelo zabavno, saj so bile maškare zelo razigrane. Namesto učencev so danes v klopeh sedele najrazličnejše pustne šeme. Kot je že običaj na naši šoli, so maškare obiskale tudi nekatere vaščane in po vasi odganjale zimo ter klicale pomlad. V prostore šole so se vrnile s sladkimi dobrotami, ki jih vsako leto prav zanje pripravijo pozorni domačini. Obiskala nas je tudi čarovnica Mici, ki je učence uročila.

GALERIJA


UČENCI PODRUŽNICE TEPANJE NA OBISKU V PREDSEDNIŠKI PALAČI

Učenci, učenke in učitelji šole Tepanje smo 25. novembra 2022 na povabilo predsednika RS Boruta Pahorja obiskali PREDSEDNIŠKO PALAČO.

Predsednik Borut Pahor se je le teden dni prej na video-povabilo učencev in učenk Podružnice Tepanje udeležil slovesnosti ob otvoritvi prenovljene šole. Vidno ganjen in navdušen je dejal, da se »nič se ne more primerjati s tem doživetjem.« Že na dan prireditve je učenke in učence povabil na obisk v svojo  palačo.  Predsednik nam je v znak hvaležnosti pripravil posebno presenečenje. Najprej se je še enkrat zahvalil vsem sodelujočim na slovesnosti v Tepanju, nato pa si je zaželel, da se v njegovi palači počutimo domače. 

Predstavil nam je osebe, ki sodelujejo pri pripravi in izvedbi sprejemov z vojaškimi častmi ob obiskih tujih državnikov. Vsi so bili otrokom navdih in zgled pri uprizoritvi sprejema. Na oder je povabil PRIBOČNIKA PREDSEDNIKA RS, polkovnika Branka Podbrežnika, POVELJNIKA ČASTNE GARDE SLOVENSKE VOJSKE, podpolkovnika Marka Hlasteca, vodjo POLICIJSKEGA ORKESTRA, Romana Grabnerja, in ŠEFA PROTOKOLA RS, mag. Aleksandra Strela. Ti so učencem na kratko predstavili svoje delo. Hkrati je predsednik na oder povabil tudi Majo, Jurija, Nika in Gašperja, ki so na slovesnosti v Tepanju odigrali njihove vloge.

Glasbeniki Policijskega orkestra so posebej za nas zaigrali Kekčevo pesem, ki smo jo popestrili s petjem. Poleg Kekčeve pesmi je v dvorani odmevala tudi pesem Vem, da danes bo srečen dan, ki so jo učenci in učitelji še enkrat zapeli predsedniku.

Učence so zelo navdušili tudi pripadniki GARDE SLOVENSKE VOJSKE, ki so prikazali svoje delo na častnih sprejemih. Poveljnik ČASTNE GARDE SLOVENSKE VOJSKE, podpolkovnik Marko Hlastec, je bil domislice »Tepanjske častne čete« še posebej vesel, saj izhaja iz Slovenskih Konjic. Otrokom in učiteljem je čestital za idejo in izvedbo ter dejal, da so ime Tepanja ponesli po celotni Sloveniji, saj se bodo vsi pogovarjali, da so otroci iz Tepanja naredili nekaj, kar ni še nihče.

V nadaljevanju je predsednik Borut Pahor otroke popeljal skozi prostore palače, vse od zlatega salona do otroškega kotička, svoje pisarne in razstavljenih protokolarnih daril. Ves čas jim je bil na voljo za vprašanja, ki so jih otroci z velikim veseljem postavljali in ga tudi pozorno poslušali. Učenci so predsedniku podarili fotoknjigo utrinkov iz njegovega obiska na Podružnici Tepanje ter njegov portret, ki ga je narisala učenka Sofija. Predsednik je o fotoknjigi na Facebooku zapisal takole: »Aja, o tem so izdali knjigo in mi jo prinesli. Hvala, modeli. So mi pa med obiskom po palači pojedli vse sladkarije, da o sladoledu ob koncu obiska ne izgubljam besed

Ob koncu smo se skupaj vrnili v Veliko dvorano, kjer so se učenci in učenke posladkali z obljubljenim sladoledom. Po končanem obisku smo se odpravili na kratek ogled Ljubljane in na kosilo.

Hvaležni in počaščeni smo, da nam je predsednik Borut Pahor pripravil tako edinstven dogodek. Res je bil za nas to SREČEN DAN!


OBISK G. PREDSEDNIKA BORUTA PAHORJA

VABILO ZA PREDSEDNIKA