Teden otroka smo v začetku oktobra na OŠ Ob Dravinji popestrili s številnimi dejavnostmi. Ena izmed njih je bila tudi izvedba kulturnega dneva na predmetni stopnji. V obliki poučnih ekskurzij nas je pot vodila na različne konce Slovenije.

Šestošolci so se odpeljali v Celje, kjer so se sprehodili po srednjeveškem Celjskem gradu. Povzpeli so se na Friderikov stolp, najpogumnejši pa so v njegovi kleti obiskali Teater groze, stalno razstavo mučilnih naprav od 16. do 18. stol.

Učenci sedmega razreda so obiskali Koroško. Na Legnu so lahko občudovali Cerkev sv. Jurija, njihova pomembna postaja pa je bila tudi Prežihova bajta, spominski muzej slovenskega pisatelja Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca. Tam so se učenci spomnili njegovih črtic Solzice, ki večinoma govorijo o pisateljevem otroštvu in njegovih doživljajih v tem kraju.

Osmošolci so se odpeljali na Gorenjsko, in sicer so obiskali Kranj, mesto, kjer je zadnja leta preživel naš največji slovenski pesnik, France Prešeren. Sprehodili so se po Prešernovem spominskem muzeju – stanovanju, nadaljevali pot skozi mestno jedro, mimo mestnega spomenika pa se podali še do Prešernovega gaja. Učenci so se izmenično menjevali v delavnicah, najbolj pa jim je bila pri srcu delavnica pisanja z gosjim peresom.

Učenci devetega razreda pa so obiskali Raščico, rojstni kraj začetnika slovenske pisane besede, velikega reformatorja in domoljuba Primoža Trubarja. Nato so se odpeljali še do Muljave, prijazne dolenjske vasice, ki se je spojila z imenom velikega pripovednika Josipa Jurčiča. Ogledali so si njegovo rojstno hišo, ki je urejena kot muzej na prostem.

Učenci so povedali: »Na poti po Sloveniji smo opazovali razgibano pokrajino, cerkve in nekatera zanimiva naselja. Videli smo ogromno, naučili se še več, družili smo se in spoznavali ter pri vsem tem tudi odraščali.«

Učenci z interesne dejavnosti sporočanje