V torek,10.10. 2023, je v Športnem parku v Slov. Konjicah, v organizaciji OŠ Pod goro, potekalo Medobčinsko tekmovanje v krosu za deklice in dečke od 5. do 9. razreda,  Tekmovanje je bilo posamezno, ekipno in vse ekipno, udeležilo pa se ga je pet šol: OŠ Pod goro, OŠ Zreče, OŠ Loče, OŠ Vitanje In OŠ Ob Dravinji.

Rezultati naših deklic  in dečkov so bili tudi letos odlični saj so tako v posamezni, ekipni in tudi  vse ekipni razvrstitvi posegli po najvišjih mestih.

Med posamezniki so medalje osvojile naslednje deklice in dečki:

1. Mesto so osvojili:

Živa Godec,

Filip Kočnik,

Miha Konušek

Žana Sivka in Timon Brglez

 2. Mesto so osvojili:

Vita Godec,

Aljaša Sodin in

Zoja Juhart Korošec

3. mesto pa:

Lan Jurgelj,

Diamand Xhelovci

Zoja Gašpar Štante in

Neža Kalšek

V ekipni razvrstitvi po posameznih kategorijah, kjer sta štela dva najboljša rezultata dveh deklic in dveh dečkov,  so učenke in učenci naše šole v kategorijah letnik 2013 in letnik 2009 osvojili 1. mesto, kategorije letnikov 2012, 2011 in 2010 pa 2. mesto.

V vse ekipni razvrstitvi šol, kjer šteje najboljših osem rezultatov ne glede na starostno kategorijo in ne glede na spol,  pa so naše tekmovalke in tekmovalci z veliko prednostjo postali medobčinski prvaki. 

Učenke in učenci, ki so s svojim rezultatom oziroma osvojenim mestom prispevali k vse ekipnemu 1. mestu pa so vsi, ki so osvojili 1. in 2. mesto.