15. januarja je potekalo šolsko tekmovanje iz znanja kemije, ki se ga je udeležilo 26 osmošolcev in devetošolcev.

Preglovo priznanje iz znanja kemije so osvojili: Tim Vezjak, Špela Žugelj, Nejc Pučnik, Maj Stramšak, Dominik Gažovič, Aljaž Grifič, Lara Vinkovič, Žan Švab, Nika Brumec in Neža Založnik.

V mesecu marcu je sledilo regijsko tekmovanje, na katerem so svoje znanje izkazovali: Tim Vezjak, Špela Žugelj, Nejc Pučnik, Maj Stramšak, Dominik Gažovič, Aljaž Grifič in Lara Vinkovič.

Tim Vezjak, Špela Žugelj, Nejc Pučnik in Lara Vinkovič so osvojili bronasto Preglovo priznanje in se uvrstil na državno tekmovanje, ki je bilo izvedeno 11. maja na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani.

Tim, Špela in Lara so v priprave na državno tekmovanje vložili ogromno časa in truda, kar se je Timu in Špeli obrestovalo.

Špela se je s svojim rezultatom uvrstila na 135. mesto v znanju kemije med osnovnošolci in tako osvojila srebrno Preglovo priznanje.

Tim je na državnem tekmovanju izgubil zgolj dve točki in je tako z osvojenimi 95,6 % zasedel odlično 5. mesto in osvojil zlato Preglovo priznanje.

S svojim odličnim rezultatom se je Tim uvrstil med 14 najboljših učencev iz znanja kemije in prejel vabilo na priprave za 21. Mednarodno mladinsko naravoslovno olimpijado, ki bo potekala konec decembra v Bukarešti v Romuniji

Vsem učencem čestitamo za osvojena priznanja, Timu pa želimo, da bi se na svoji nadaljnji učni poti zavedal naslednje življenjske resnice: »Zmaga ne gre vedno v roke najboljšega ali najhitrejšega, zagotovo pa zmaga tisti, ki verjame, da lahko doseže željeni cilj!« 

Mentorica: Urša Ribič Hribernik