Uprava RS za zaščito in reševanje, Izpostava Celje, je v četrtek, 14. aprila 2022, organizirala osrednjo regijsko prireditev ob razglasitvi rezultatov regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2021/2022 na temo “Naravne in druge nesreče – Požarna varnost in prosti čas”.

Prireditev je potekala v prostorih Poklicne gasilske enote Celje. S prikazom so mlade, njihove starše in mentorje ozaveščali, da s preventivnim znanjem in ravnanjem lahko nekatere nesreče preprečijo, pri nekaterih nesrečah pa pripomorejo k zmanjšanju škode oziroma sebi ali komu drugemu rešijo življenje.

Na prireditvi sta pod mentorstvom Valentine Volavšek nagrado za literarno delo na regijski ravni prejela tudi učenca naše šole, in sicer Tim Vezjak iz 7. b ter Ana Satler Podgoršek iz 8. b-razreda.

Obe deli sta se uvrstili tudi na državno raven. Državna komisija je izmed 105 literarnih del izbrala 5 nagrajencev, med katerimi je tudi prispevek učenca Tima Vezjaka.

Nagrajena literarna dela so bila predstavljena tudi na zaključni prireditvi v torek, 17. maja 2022, in so še vedno vsem na ogled v izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu.