Letošnje šolsko leto smo se ponovno odpravili na ogled najlepših krajev Anglije. Ekskurzije, ki je trajala štiri dni, se udeležilo 56 učencev osmega in devetega razreda. Ogledali smo si največje znamenitosti Londona, Oxforda, Batha in Portsmoutha. Vmes pa obiskali še slikovite kraje kot sta na primer Stonehenge – najbolj znameniti stoječi kamni in Bibury z znamenitimi tradicionalnimi hiškami Arlington Row.

Angleška avantura je bila zelo poučna in zabavna.

Sledi nekaj utrinkov in vtisov učencev …

Tinkara, 8. b: Ekskurzija v Anglijo mi je bila zelo všeč, saj smo si ogledali najbolj znane turistične znamenitosti Londona. Občudovali smo mogočne stavbe in gradbe, kot so: Big Ben London eve, Backinghamsko palačo, odkrivali lepote angleškega podeželja in se ustavili pri rojstni hiši svetovno znanega dramatika Williama Shakespeara.

Maruša, 8. b: V Angliji sem preživela štiri nepozabne dni. Všeč mi je bil obisk Oxforda, vožnja z ladjico po reki Temzi, mogočni Tower Bridge, znamenita palača kraljice Elizabete, kjer so potekale priprave na 70-letnico vladavine … Zelo sem uživala v sprehodu po mestnem jedru, kjer je bilo čutiti utrip ene izmed svetovnih prestolnic.

Sara, 8.c: Izlet v Anglijo je bila zelo zanimiva dogodivščina, res nepozabno doživetje. Enim bo ostala v spominu prva vožnja z letalom, drugim ogled znamenitosti, ki smo jih doslej lahko občudovali le na televiziji ali fotografijah.