V sredo, 8. junija 2022, je padel zastor nad tekmovalno sezono 2021/2022. Naši atleti so se udeležili Posamičnega državnega atletskega prvenstva, ki je potekalo na atletskem stadionu Poljane v Mariboru.

Pravico nastopa na tekmovanju si je priborilo 13 športnikov, ki so nastopili v tekih na 60, 300, 600 in 1000 m, v skoku v višino in štafetnih tekih.

Dosegli so nekaj izjemnih rezultatov, ki so bili okronani z zlatimi medaljami.

Pa gremo po vrsti:

  • Ženska štafeta v postavi Korina Polutnik, Inja Sodin, Hana Jelenko in Lorina Žnidaršič Pušnik je osvojila 13. mesto.
  • V teku na 60 m je med mlajšimi dečki Val Franc Pozeb osvojil 11. mesto.
  • Doroteja Kotnik je med mlajšimi deklicami v teku na 600 m osvojila 9. mesto, med mlajšimi dečki pa Timon Brglez 6. mesto.
  • Nehvaležna 4. mesta so osvojili Lorina Žnidaršič Pušnik in Jan Pavrič v teku na 300 m, ter  Gašper Rečnik v skoku v višino.
  • V teku na 1000 m je Žana Sivka zaradi poškodbe noge odstopila, Jošt Klančnik pa zaradi poškodbe sploh ni mogel nastopiti.

Kot je že v navadi, najboljše pride na koncu. Blaž Matavž je v *atletski formuli 1* – v teku na 60 m v kategoriji starejših dečkov zmagal in postal DRŽAVNI PRVAK s časom 7:24.

Njegova zmaga je pomenila dober obet za zadnjo tekmo na prvenstvu, na katero so naši tekmovalci prišli kot glavni favoriti za zmago. Kljub poškodbam so to vlogo odlično prenesli in moška štafeta v postavi Gašper Rečnik, Enej Pušnik, Jan Pavrič in Blaž Matavž je prepričljivo osvojila laskavi NASLOV DRŽAVNIH PRVAKOV s časom 46:63.

Čestitke in zahvala gre vsem tekmovalcem, ki so s svojim pristopom in dosežki zaznamovali to tekmovanje.