Tudi v letošnjem šolskem letu smo ob evropskem dnevu jezikov na OŠ Ob Dravinji pripravili pester nabor aktivnosti, s katerimi so učenci širili svoje znanje o pomenu jezikov in o jezikih v Evropi.  V šolski avli je na to temo nastala obsežna razstava z naslovom »Ali veš?« Razstava je učencem ponudila zanimive podatke iz sveta jezikov in jih spodbudila, da so se preizkusili v jezikovnem kvizu. Na razstavi v avli so predstavljene tudi zastave in obrisi vseh 44 evropskih držav.

V petek, 30. 9. 2022, smo 3. šolsko uro teden aktivnosti zaokrožili s šolsko prireditvijo ob evropskem dnevu jezikov. Prireditev so v spremstvu učiteljice Jasmine Bogataj otvorili najmlajši učenci 2. a in 2. b razreda s pesmijo Noisy toys. Lara Brumec, učenka 5. b razreda, nas je popeljala v svet znakovnega jezika, za glasbeni del prireditve pa sta poskrbela Pika in Urh Juhart z izjemnima nastopoma. Na klavirju sta ju spremljali učiteljici Kaja Bicskey in Janja Stampfer. Spretni voditelji prireditve so bili učenci 6. a razreda: Neja, Evita, Anabela, Anej, Janez in Max. Iskrena pohvala in zahvala vsem učencem, ki so sodelovali pri  pripravi šolske prireditve. Med prireditvijo se je odvrtel tudi film o zabavnih jezikovnih dejstvih, ki so ga pri pouku angleščine posneli učenci z učiteljico Katjo Kranjc.

Sledila je slavnostna podelitev certifikatov enaindvajsetim učencem, ki so na mednarodnem tekmovanju iz znanja angleščine Cambridge English Assessment dosegli izjemne rezultate.

Izpit so uspešno opravili:

YLE STARTERS

Liam Škornik, Val Brečko, Tevž Pučnik, Gašper Kranjc

YLE MOVERS

Zarja Mlakar, Ažbe Žavcer, Taj Ravnihar, Rene Koštomaj

Key English Test for Schools

Živa Korošec, Leni Modic, Nika Brumec, Lucian Lovrenčič, Maj Stramšak, Janez Podgoršek Satler,

Tim Goleš, Svit Gorjup, Aljoša Dietinger, Dominik Gažovič

Preliminary English Test for Schools

Ana Podgoršek Satler, Alina Studenčnik in  Ema Okovič

Priznanja je učencem podelil Filip Jan Nagel, predstavnik jezikovne šole MINT iz Ljubljane.  Ob tej priložnosti je izpostavil izjemno jezikovno znanje učencev ter dejstvo, da je naša šola ena izmed dveh osnovnih šol v  Sloveniji, ki pripravljata učence na ta izpit. Iskreno se zahvaljujemo jezikovni šoli MINT, Filip Janu Naglu in Primožu Šušteriču za vsakoletni obisk in uspešno sodelovanje. Iskrena hvala Pošti Slovenije, ki je učence ob tej slovesnosti bogato nagradila.  

Ob zaključku šestletnega projekta z naslovom Jeziki štejejo, ki ga je koordinirala ga. Brigita Berglez, smo učenci in učitelji na OŠ Ob Dravinji ponovno dokazali, da jeziki na naši šoli zagotovo ŠTEJEJO in si želimo, da tako ostane tudi naprej.