Medobčinsko tekmovanje v nogometu za starejše dečke

Slovenske Konjice, 27. september 2022

Starejši dečki so 28. septembra nastopili na Medobčinskem tekmovanju v nogometu. Tekmovanje je potekalo v konjiški športni dvorani, nastopili pa so nogometaši petih šol.

Naši igralci so premagali OŠ Vitanje in OŠ Loče, v finalni tekmi pa so jim stali nasproti nogometaši iz Zreč. V rednem delu se je tekma končala brez zadetkov. Pri streljanju kazenskih strelov pa so bili Zrečani boljši za gol in zmagali, naši igralci pa so osvojili 2. mesto. Ta uvrstitev jim je zagotovila nastop na področnem tekmovanju v Celju. Za našo šolo so nastopili: Iztok Lakožič, Mark Hlastec, Taj Selčan, Nik Hribernik, Ciril Tome, Anže Golob, Anže Pušnik, Jan Pavrič, Luka Flis, Teo Rozman in Dominik Falnoga.

Področni polfinalni turnir v nogometu za starejše dečke

Celje, 28. september 2022

Udeležili so se ga nogometaši I. OŠ Žalec, OŠ Laško in OŠ Ob Dravinji. V finale je vodilo le prvo mesto v skupini, zato je bil naš cilj jasen, dve zmagi. To nam je uspelo in uvrstitev v finale je bila naša. V prvi tekmi smo zmagali z rezultatom 2:0, v drugi pa kar s 5:1. Zmago so nam priigrali: Iztok Lakožić, Mark Hlastec, Taj Selčan, Nik Hribernik, Ciril Tome, Anže Golob, Anže Pušnik, Jan Pavrič, Luka Flis in Dominik Falnoga.

Področni finalni turnir za starejše dečke

Celje, 5. oktober 2022

Starejši dečki so zelo uspešno zaključili tekmovanja na področni ravni. Na zaključnem turnirju, na katerem so nastopile štiri zmagovalne šole s polfinalnih turnirjev, so v prvi tekmi  s 3:1 premagali OŠ Slivnica, v tekmi za prvo mesto pa so se pomerili z igralci s I. OŠ Rogaška Slatina. Tekma je bila za naše igralce zelo naporna, saj so imeli po prvi tekmi le 5 minut odmora in časa za počitek. Kljub temu so bili po igri enakovreden nasprotnik. Svojih priložnosti za gol žal niso izkoristili in nasprotniki so bili z rezultatom 2:0 uspešnejši.

Vseeno pa je treba igralce zelo pohvaliti, saj so se z osvojitvijo 2. mesta, uvrstili na državni četrtfinalni turnir. Ekipo so sestavljali isti igralci kot na prej omenjeni tekmi.

Medobčinsko tekmovanje v košarki

V četrtek, 20. oktobra 2022, je v konjiški športni dvorani potekalo Medobčinsko tekmovanje v košarki za starejše dečke. Zaradi odsotnosti devetošolcev, so ekipo sestavljali učenci od 6. do 8. razreda. Kljub temu da so bili izrazito najnižja ekipa, so dostojno zastopali barve šolske reprezentance.

V prvi tekmi so z zelo borbeno igro in zmagovalnim pristopom premagali OŠ Vitanje, v finalu pa so v prvem delu tekme proti telesno močnejšim in izkušenejšim igralcem z OŠ Pod goro še igrali enakovredno, na koncu pa so jim športno čestitali za zmago.

Z osvojitvijo 2. mesta so si priigrali nastop na področnem polfinalnem turnirju. Za ekipo so igrali: Tim Vezjak, Jetlir Musa, Aljaž Grifič, Matic Polegek, Klemen Marguč, Dominik Gažovič, Tim Goleš, Mark Hlastec, Timon Brglez, Nik Mernik, Anže Pušnik in Noe Pučnik.

Igralcem iskrene čestitke za dosežen rezultat!

Ekipno področno atletsko tekmovanje

Celje, 20. september 2022

V torek, 20. 9. 2022, je 39 učenk in učencev naše šole nastopilo na prvem tekmovanju v tem šolskem letu. Na atletskem stadionu AD Kladivar so se z vrstniki iz celjske regije pomerili na Področnem ekipnem atletskem tekmovanju. Pomerili so se v tekih na 60, 300, 1000 m in štafetnem teku 4 x 100 m, v skoku v daljino in višino, suvanju krogle in metu vorteksa.

Že takoj lahko poročamo o odličnih dosežkih, ki so plod pozitivnega pristopa do treningov in tekmovanja. V ekipni razvrstitvi so učenke in učenci malo nepričakovano zmagali v obeh konkurencah in s tem razveselili sebe in svoje učitelje, saj so postali PODROČNI PRVAKI.

čeprav je bilo tekmovanje ekipno, je vseeno potrebno izpostaviti nekaj posameznikov.

Zmagali so:

  • Žana Sivka in dekliška štafeta (Pia Petrič, Katinka Skaza Pevnik, Inja Sodin, Žana Sivka).
  • Jan Pavrič, Ciril Tome in fantovska štafeta (Val Franc Pozeb, Žiga Kancler, Anže Golob, Jan Pavrič).

Ker pa uvrstitev posameznika ne pove dovolj o kvaliteti dosežka, je treba povedati, da je kar 5 tekmovalcev preseglo mejo 1000 osvojenih točk. To so bili: Jan Pavrič, Val Franc Pozeb, Ciril Tome, Taj Selčan in Matic Polegek, fantovska štafeta pa mejo 2000 točk.

Pri deklicah sta mejo 900 točk presegli Žana Sivka in Doroteja Kotnik.

Absolutno najboljši rezultat tekmovanja je dosegel Jan Pavrič v teku na 300 metrov (38,66).

Podrobne rezultate si lahko ogledate na oglasni deski ali na spletni strani Timinga Ljubljana.

Finale ekipnega atletskega tekmovanja

Naši športniki so za to koledarsko leto zaključili s tekmovanji na atletskih stadionih. Zaključno tekmovanje je potekalo sredo, 5. oktobra 2022, v Slovenj Gradcu, kjer se je 16 oz. 17 najboljših šol iz vse Slovenije v ženski in moški konkurenci pomerilo na Finalu ekipnega atletskega tekmovanja.

Naši so nastopili po pričakovanjih. V vsaki disciplini je bilo na štartu po 32 oz. 34 tekmovalcev.

Tu je nekaj posameznih dosežkov:

 ­- 5. mesto sta osvojila Katinka Skaza Pevnik v skoku v višino in Val Franc Pozeb v teku na 60 metrov.

 –  4. mesto v teku na 60 metrov je osvojila Žana Sivka.

– 3. mesto nam je pritekel Ciril Tome v teku na 1000 metrov.

– 2. mesto je zasedla moška štafeta v postavi Pozeb, Kancler, Golob in Pavrič.

– 1. mesto pa je zopet prispeval Jan Pavrič v teku na 300 metrov.

Janov rezultat je bil tudi 2. najboljši rezultat celotnega tekmovanja.

V skupnem seštevku so deklice osvojile 12., fantje pa 10. mesto.

Čestitke vsem za dosežene rezultate!