Naše učenke so prvo oviro premagale že na občinskem tekmovanju, kjer so visoko in zasluženo premagale OŠ Zreče in OŠ Pod goro. Regijsko tekmovanje v Šentjurju je odpadlo in tako so se uvrstila na nadaljnje tekmovanje.

Sledilo je področno prvenstvo, kjer so sodelovale II. OŠ Rogaška Slatina, I. OŠ Celje in naša šola. Naše učenke so se pod vodstvom g. Žana Vrtovca odlično izkazale in zasedle 2. mesto.

S tem dosežkom so se uvrstile na področno prvenstvo – finale, ki je potekalo v četrtek, 17. 11. 2022. Uspešno so premagale še zadnjo oviro na poti do državnega tekmovanja v košarki za starejša dekleta. Na turnirju so sodelovale tri najboljše šole v celjski regiji: OŠ Šmarje pri Jelšah, II. OŠ Rogaška Slatina in naša šola. Naše učenke so premagale II. OŠ Rogaška Slatina in se jim tako oddolžile za poraz na področnem prvenstvu, žal pa so izgubile proti OŠ Šmarje pri Jelšah. Tako so zasedle odlično 2. mesto in se uvrstile na državno raven tekmovanja.

V četrtek, 26.1. 2023, je potekalo Državno četrtfinalno tekmovanje v košarki za starejša dekleta. Na turnirju so sodelovale tri šole. Naše učenke so se v prvi tekmi pomerile proti učenkam OŠ Litija, odlično pričele in hitro povedle. V nadaljevanju so igro kontrolirale in držale prednost 10 točk. Proti koncu je prednost naraščala in naše učenke so zasluženo zmagale z rezultatom 38 proti 15. V naslednji tekmi so se pomerile proti ekipi OŠ Loka Črnomelj. Že ob pričetku so z agresivno obrambo in s pokrivanjem čez celo igrišče nasprotnice prisilile, da so napravile veliko napak. V hitrih protinapadih so zadevale in prednost je naraščala. Na počitek so odšle s 14 točkami prednosti. V drugi tretjini so prednost ohranile, v zadnji pa rutinirano pripeljale tekmo do konca. Zmagale so s prednostjo 42 proti 31.

Našo šolo so zastopale: Inja Sodin, Žana Sivka, Sara Bračun, Zoja Juhart Korošec, Neža Kalšek, Hana Malič, Doroteja Kotnik, Aljaša Sodin, Mila Krošl, Anabel Pušnik, Vita Godec in Neža Petraš. Zaradi bolezni je bila odsotna Hana Golčer.