V mesecu februarju smo v okviru izbirnega predmeta šolsko novinarstvo, interesne dejavnosti sporočanje ter delavnic za nadarjene učence izvedli snemanje radijske oddaje Hudo! v sodelovanju s Prvim radiem Televizije Slovenija.

Delavnice so bile sestavljene iz dveh delov.  V ponedeljek, 20. 2. 2023, nas je na šoli v dopoldanskem času obiskala snemalna ekipa Prvega radia, in sicer dva novinarja in dva tonska mojstra. Učenci so z njihovo pomočjo posneli različne intervjuje, ankete in izjave, ki so jih nato tudi sami montirali.

V soboto, 25. 2. 2023, smo se z učenci odpravili v Ljubljano, v radijski studio RTV, kjer smo posneli še oddajo v živo.  Po končanem snemanju smo si ogledali celotno radijsko hišo in tako dobili natančno predstavo o delu na radiu.

Za učence so delavnice predstavljale edinstveno izkušnjo, saj so dobili vpogled v celostno delo radijcev. Dela so se lotili zavzeto, resno in navdušeno, zato jih je tudi novinarka, ki je sodelovala z nami, pohvalila in povedala, da je bilo v njihovi družbi resnično prijetno.

Celotno oddajo lahko poslušate na naslednji povezavi: https://prvi.rtvslo.si/podkast/hudo/44962476/174938615.

Mentorici Sanja Miheljak in Valentina Volavšek