V letošnjem šolskem letu so se učenci osmih in devetih razredov, pod vodstvom mentorice Katje Holobar, pripravljali na tekmovanje iz znanja zgodovine z naslovom: OD RAZPADA RIMSKEGA IMPERIJA DO NASTANKA KNEŽEVIN ALPSKIH SLOVANOV. Največ znanja sta že na šolskem tekmovanju izkazala Iza Kovačič iz 9.b in Tim Vezjak iz 8.b, ki sta se 9. marca udeležila še državnega tekmovanja.

Tim in Iza sta se pogumno lotila prebiranja težke literature o nastanku kneževin na prostoru Alpskih Slovanov in se vestno, vsak teden, udeleževala priprav na državno tekmovanje. Poleg rednih skupnih priprav sta se pripravljala tudi individualno – doma, saj sta bila obseg in težavnost snovi v letošnjem šolskem letu res zahtevna. Njun trud je obrodil sadove, saj sta na državnem nivoju dosegla odličen uspeh.

Tim Vezjak je na državnem nivoju dosegel srebrno priznanje, pri čemer  sta mu do zlatega priznanja zmanjkali samo dve točki.

Iza Kovačič pa je dosegla izjemen uspeh, saj je osvojila zlato priznanje. Njen uspeh pa je toliko večji, saj je izmed vseh tekmovalcev, v celotni državi, dosegla najvišji rezultat in lahko rečemo, da je postala državna prvakinja v znanju iz zgodovine. To je res velik dosežek na tekmovanjih iz znanja, ki ga na šoli že dolgo nismo beležili in smo nanj zelo ponosni.

Timu in Izi  iskreno čestitamo in jima želimo še veliko veselja pri odkrivanju zgodovine.